Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2010 10:54 - "ДОКТОР БОГДАН ПЕНЕВ"
Автор: aquilla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5189 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.05.2010 15:54



  Из аналите на Н-ската многопрофилна болница. “Конфликт заради обсъждане на колегиум доведе до неприятен инцидент в местната болница. Спорът между Д-р Главчев- старши ординатор на хирургичното отделение и Д-р Арабаджиев- редови хирург, започнал уж безобидно- заради диагнозата, обозначена в регистъра “Международна класификация на болестите”- под номер F 10- дали е “алкохолна зависимост, с последващи психични отклонения”, или “с устойчива характеропатия”. Д-р Главчев оспорил “consuetudinem” компетентността на Д-р Арабаджиев с аргумента, че хроничната злоупотреба с алкохол от страна на Д-р А. не е основание за правилно тълкуване на класификацията на въпросната диагноза.

  Първоначално Д-р Арабаджиев подтиснал гнева си, като извадил от джоба на престилката си приготвената за закуска ябълка тип “Червена стипцава”, и започнал да гълта цели парчета, без да ги дъвче. Но колегите забелязали по засилващия се червеновиолетов цвят на лицето му, че предстоят неприятности. Д-р Главчев също не забелязал, че ръката на колегата му стиска в десния джоб на престилката си предназначения за белене на ябълки скалпел.

  По неофициални данни на хора, запознати с “информационната кухня” на болницата, конфликтът между двамата тлеел на лична основа от известно време. Според тези достоверни източници, Д-р Главчев от няколко месеца се радвал на “интимната компания” на красивата операционна медсестра Лозанка Николова, която е бивша приятелка на д-р Арабаджиев. Дори се стигнало до инцидент, издирване и преследване на м.с. Николова със служебна линейка от страна на д-р А., който намерил двамата нововлюбени усамотени в санаториума за реконвалесцентна терапия към психодиспансера в съседното градче. Всуе била и намесата на Изпълнителния директор на болницата за потушаване на набъбващия обществен скандал.

 Осведомени припомнят, че д-р Арабаджиев в пристъп на любовна мъка сътворил стихосбирката “Убитите глухарчета”, посветена на м.с. Николова.

 Д-р Главчев е  сочен за наследник на завеждащия хирургичния сектор Д-р Митьо Очиларов, както и за непоправим плейбой.

  Капак на спора сложил отново Д-р Главчев, припомняйки че колегата му е всеизвестен скръндза, че има да му връща заем от 48 лева отпреди 5 години, и че поради тая негова стиснатост хубавите жени бягат от него като от “шугаво шиле”. Тук вече нервите на Д-р Арабаджиев не издържали. Разменили се плюнки и препцувки, стигнало се до ръкопашен бой. Тогава Д-р Арабаджиев извадил и размахал дълго стискания в джоба скалпел, и със скок, достоен за Сандокан /разпорил корема на малайския тигър/, и боен вик на уста :”Quod medicamenta non sanant, ferrum sanat !”- забил скалпела в лявото рамо на д-р Главчев.

  След намесата на болничната охрана, конфликтът се пренесъл в приземния коридор на болницата. В заформилото се меле и побой се включили и колегите, санитарите и шофьорите, като всеки заел страна във враждуващите лагери според личните предпочитания. В употреба влезли 20-кубикови спринцовки, клизмени маркучи и гаечни ключове. Два часа били необходими на пристигналите полицейски патрулки, за да овладеят положението.

Води се следствие.”

П.С.

Разбира се, въпросните събития никога не са се случвали и е малко вероятно да се случат за в бъдеще. А защо е озаглавено “Д-р Богдан Пенев”ли? Ами просто забелязах в интернет, че  на Жоро Главата, Николета Лозанова и сие има посветени цели 108 000 /словом- сто и осем хиляди/ страници, а на Д-р Пенев- нито една. Идеята ми е, когато някой изпише в търсачката на Гугъл- “Д-р Богдан Пенев”- да излезе поне една страница.

 И да пожелаем на този прекрасен и всеотдаен колега по-бързо възстановяване след мозъчната операция.

image
 
         


Тагове:   доктор,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aquilla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 167896
Постинги: 36
Коментари: 60
Гласове: 540
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930