Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2008 11:10 - "ЗАЩО БЕ, АХИЛЕ ?..."
Автор: aquilla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2348 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 13.10.2009 12:17


 Уважаеми другарю Председател,

   Пиша Ви по повод възложеното ми запитване от страна на Вас и подопечната Ви комисия относно биографични данни и дейност на лицето Ахил Пелеев Еаков. В настоящето изложение ще се опитам да хвърля светлина върху някои моменти от живота на въпросното лице.

  Дядо му Еак, бог да го прости, беше добър човек. Изпълняваше длъжността кмет на село Горна Егина, община Сароника. Не е проявявал самоволия по време на кметския си мандат.

По време на така наречената “мравешка чума”, дето щеше да унищожи зърнената реколта на селото, направи добра организация и успя да ликвидира мравките, като по този начин спаси житото, та оттогава на егинчани им викат “мирмидонци”. Има двама сина- Теламон и Пелей, първият беше авер на Язон /двамата бяха подсъдими по дело за кражба на овца в село Колхида/, а вторият е баща на въпросното лице. Пелей излязъл още след казармата от селото, и сключил брак с гражданката Тетис Уранова, родом от Фарсала, община Тесалия- майката на Ахил, където и останал да местопребивава.

  Лицето Ахил Пелеев, е имал тежко детство. По данни на негови роднини майка му Тетис, в пристъп на умопомрачение, се опитвала да го удави в реката Стикс, което е дало по-нататъшно отражение върху умственото и емоционално развитие на Пелеев. Същият израснал като затворено и необщително дете. Биел се често с връстниците си. Любимото му занимание било да язди магарето Херон, което твърдял, че има човешко сърце, щото “само то го разбирало”. Системно тормозел втория си братовчед Патрокъл, като наричал същия “педал”, и “лигав женчо”, което пък от своя страна затормозило и объркало сексуалната ориентация на втория.

   В началото на тая година, му бе изпратена повиквателна от председателя на военното окръжие – другарят Калхант, за отбиване на редовна военна служба, във връзка с маньоврите отпочнати при Троя, която война Ви е добре известна. Обаче, Ахил си направи оглушки, и закъсня за първия лагер-сбор при село Мизия, с цели две седмици. Още с явяването си успя да се сбие с Телеф, като му причини телесна повреда- рана, която загноя и се инфектира здраво. Заведохме Телеф на преглед при полевия фелдшер, който каза, че за инфекцията е виновен Ахил, щото не му бил оказал своевременно първа помощ с наличните превързочни медикаменти. Когато извикахме Пелеев за обяснение, същият се измъкна с оправданието, че “не му плащат, за да лекува идиоти”, и че “това е работа на фелдшера”.

   На 23-и того Пелеев похити, и извърши блудствени действия с непълнолетната гражданка Хиподамия Бризеидова за което бе привикан пред разследваща комисия, в състав: председател- другарят Агамемнон, и членове- др. Талтибий и Еврибат /на чието заседание присъствувах и аз, в качеството си на протоколчик/, за да даде обяснение за постъпката си.  Ахил си посипа главата с пепел, като каза, че “се бил заблудил от румените бузи и пищната гръд” на въпросната гражданка. На забележката на председателя -другаря Агамемнон- да не прави повече така, Ахил не само че не се разкая, но и обиди председателя с думите : “Точно ти ли ще ми търсиш сметка бе, дърт курварин, дето имаш извънбрачно дете от Хризеида, ужким ти била само секретарка!”-

и след тоя скандал, бе наказан с мъмрене и последно предупреждение.

   Не на последно място, искам да отбележа, че въпросното лице не спазва никаква лична хигиена, ами замърсява и питейната вода от местния водоизточник - с битови и човешки отпадъци, за което ни алармира другарят Скамандър- отговорник на каптажа.

   В заключение смея да кажа, че лицето Ахил Пелеев Еаков е хубристичен /обича да унижава хората/, маниакален социопат, избухлив, със склонност към насилие и скандали, и нежелание за работа в екип. Страда от мания за величие / ”Ако не бях аз, работите ви при Троя да са тръгнали на “изуй гащи”!/.

  Същият нееднократно е парадирал с уж роднинските си връзки с Вас, другарю Зевс, и това допълнително допринася за безнаказаността на неговото поведение.

  По мое скромно мнение, той трябва да бъде отстранен от военната кампания, като за изпълнение на целта смятам най-подходящ  другарят Парис Приамов – представител на нашата агентура в Троя, когото за по-кратко ще наричам “агент П.”

 Моля за вашето компетентно мнение и своевременно информиране по надлежния ред.

С уважение : агент “Одисей”.

27 август, Троя.


image




Гласувай:
0



1. анонимен - генеалогия на доноса?
31.07.2008 16:21
Ако не беше малко тъжен,щеше да е доста смешен този образец в жанра ;)
Тук-там се забелязва,че доносникът е образован...което е опасно...;)
цитирай
2. chervenata - Оди копай:)))
04.08.2008 16:41
Поздрав най-сърдечен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aquilla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 168300
Постинги: 36
Коментари: 60
Гласове: 540
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930